Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати перевели 20 тонн паперу

Вівторок, 15 листопада 2011, 15:43

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступив з ініціативою припинити надавати народним депутатам України законопроекти в паперовому вигляді, перейшовши виключно на електронну форму документообігу.

Про це йдеться в проекті закону про внесення змін до регламенту Верховної Ради (щодо удосконалення законодавчої діяльності), зареєстрованому під авторством Володимира Литвина, повідомляє прес-служба парламенту.

Документом передбачено, що зареєстровані законопроекти (крім тих, що розглядаються Верховною Радою за спеціальними процедурами) будуть надаватися народним депутатам України шляхом розсилки їм інформаційного листа на адреси їхньої електронної пошти з посиланням на сторінки веб-сайту Верховної Ради, на яких будуть міститися ці законопроекти.

"Лише за восьму сесію на друкування законопроектів на перше читання та інших супровідних документів витрачено близько 20 тонн паперу (крім того, витратні матеріали, амортизація обладнання, оплата праці та інші затрати), що еквівалентно близько 400 тисяч гривень", йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Крім того, ним пропонується, аби питання включення законопроекту до порядку денного сесії розглядалося не раніше ніж через два дні після надання висновків головного комітету та висновків інших комітетів. Це дасть можливість народним депутатам, впевнений Литвин, своєчасно знайомитися з ними, сприятиме прозорості законодавчого процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування