Рада вирішила підвищити штрафи п’яним водіям майже втричі

Вівторок, 15 листопада 2011, 20:15

Верховна Рада ухвалила у першому читанні зміни щодо посилення відповідальності за керування транспортом у стані сп’яніння.

Згідно зі змінами, п’яних водіїв штрафуватимуть на суму від 400 до 450 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлятимуть прав на 3-4 роки.

За цей проект проголосували 259 із 285 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє Zaxid.net.

За повторне вчинення таких порушень упродовж року автори проекту пропонують позбавляти правна термін 4-5 років з оплатним вилученням транспортного засобу або адміністративний арешт на 10-15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу.

Крім того, передбачено Кримінальний кодекс доповнити статтею 382-1 такого змісту: "Умисне невиконання особою судового рішення про позбавлення права керування транспортними засобами за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, карається штрафом від 700 до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом до шести місяців".

Як відомо, згідно з чинним законодавством, для водіїв за керування у стані сп’яніння передбачено штраф від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років,  або  40-50 годин громадських  робіт, або адміністративний арешт на 7-10 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування