Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єврокомісії поки не хочуть говорити про те, що буде в грудні

Середа, 16 листопада 2011, 12:37

Саміт Україна - ЄС стоїть на порядку денному Євросоюзу на грудень, і зараз неправильно говорити про те, що відбудеться в рамках цього заходу.

Про це заявив представник Європейської комісії Петер Стано в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи відбудеться в ході саміту парафування Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Я можу сказати, що саміт має відбутися у грудні, і зараз не личить міркувати про те, що може й що не може статися під час цієї події", - сказав Стано.

Представник Єврокомісії підкреслив, що міркувати на тему, що саме буде, а що ні, – "неправильно".

Раніше газета "Комерсант-Україна" опублікувала думку неназваного європейського дипломата про те, що парафування угоди про асоціацію України та Євросоюзу може не відбутися на саміті Україна - ЄС, який заплановано на 19 грудня.

"Схоже, саміт буде порожнім, а УА так і не буде парафована в 2011 році. Можливо, потім, у період данського головування", - припустив дипломат.

15 листопада президент Віктор Янукович у Вроцлаві (Польща) визнав, що справа Юлії Тимошенко є перешкодою на шляху євроінтеграції України і ЄС, яка, як очікувалося, виразиться в угоді про асоціацію.

Раніше того ж дня у Верховній Раді було провалено голосування за декриміналізацію статті, за якою засуджено екс-прем'єра Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування