Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд над Луценком продовжать у п’ятницю. Проти обвинувачення - ще один свідок

Середа, 16 листопада 2011, 15:25

Наступне судове засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відбудеться у п’ятницю, 18 листопада.

Таке рішення суддя Сергій Вовк ухвалив у середу після допиту 39-го свідка Василя Слободяника, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Слободяник, який у грудні 2007 року був призначений на посаду Першого заступника начальника ГУБОЗ - начальника Служби внутрішньої безпеки МВС України, заявив, що не бачить вини Юрія Луценка і не розуміє, чому його викликали як свідка обвинувачення.

"Я не вважаю, що є свідком звинувачення, бо не вважаю, що ці обвинувачені особи вчинили будь-які злочини. На мій погляд, ці особи не здійснювали злочинів", - заявив він.

За словами свідка, після призначення Луценка міністром внутрішніх справ у 2005-му році, він йому зателефонував і привітав, наголосивши, що "це важка ноша".

У відповідь Луценко запропонував йому перейти на службу в МВС в Центральний апарат.

Свідок розповів, що він разом із Луценком та водієм Приступлюком приїхали в міністерство, піднялися в кабінет міністра.

Слободяник додав, що їх зустріли один із заступників міністра та кадровик.

На питання обвинувачення про обставини призначення Приступлюка на посаду в МВС, Слободяник повідомив, що йому нічого не відомо.

Щодо функціональних обов’язків Приступлюка, Слободяник заявив, що вважає це "державною таємницею".

Свідок пояснив, що Приступлюк виконував свої функції як водій і як офіцер Департаменту розвідувально-пошукової діяльності.

За даними свідка, практика, коли оточення міністра значиться в Департаменті оперативної служби (ДОС) МВС, була заведена ще до приходу Луценка на посаду міністра.

На питання про те, чи є порушенням законодавства виконання офіцерами ДОС функцій водія, свідок сказав, що це не є порушенням, оскільки така практика була заведена задовго до Луценка.

Про це йому розповідав і попередній водій міністра – Юхименко, який був водієм керівництва МВС до призначення Луценка міністром.

Слободяник також повідомив, що водії міністра мали доступ до секретності для повного виконання своїх функцій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування