Грудневий саміт з ЄС можуть скасувати - представник Польщі

Середа, 16 листопада 2011, 21:07

Європейський Союз може скасувати запланований на 19 грудня саміт Україна-ЄС через невирішену справу заарештованої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив представник Польського Президентства у ЄС на умовах анонімності (Польща головує в Євросоюзі у другому півріччі 2011 року), передає УНІАН.

"Такий сценарій можливий, але залежить, зокрема, від розвитку внутрішньої ситуації в Україні, за якою із зацікавленням спостерігають Європа та окремі держави ЄС", - зазначив співрозмовник агентства.

Він не надав інших деталей, зауваживши, що міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у середу заявив про готовність польської влади помогти Україні, якщо вона допоможе собі сама.

Сікорський назвав ще можливим парафування договору про асоціацію України з ЄС на грудневому саміті у Києві, зауваживши, що це залежатиме від розвитку внутрішньої ситуації в державі.

Раніше представники ЄС неодноразово закликали Київ звільнити арештовану на початку серпня цього року Тимошенко, оскільки вважають її справу "політично вмотивованою" і пов'язували парафування угоди про асоціацію до кінця цього року з тим, чи звільнять її.

15 листопада Верховна Рада відмовилася ухвалити зміни до Кримінального кодексу, якими пропонувалося скасувати кримінальну відповідальність "за перевищення влади чи службових повноважень", у яких обвинувачують Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News