Медведєв посватає Лукашенка і Назарбаєва в новий союз

Четвер, 17 листопада 2011, 16:13

Президент РФ Дмитро Медведєв у п'ятницю, 18 листопада, зустрінеться зі своїми колегами - білоруським президентом Олександром Лукашенком і президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Президенти обговорять подальший процес євразійської економічної інтеграції, повідомило "Інтерфаксу" джерело в Кремлі..

До підписання в ході зустрічі готується декларація про євразійську економічну інтеграцію.

"У цьому документі заявляється про перехід до наступного етапу інтеграційного будівництва - єдиного економічного простору, заснованого на нормах і принципах Світової організації торгівлі і відкритому на будь-якому етапі свого формування для приєднання інших держав", - заявив співрозмовник.  

Він пояснив, що декларація також визначає подальші шляхи інтеграційної взаємодії "у форматі "трійки", тобто є свого роду "дорожньою картою".

"Як кінцева мета в декларації проголошується створення євразійського економічного союзу", - сказав співрозмовник агентства.

На розгляд президентів трьох країн, повідомило джерело, також буде представлений договір про Євразійську економічну комісію, яка повинна приступити до роботи з 1 січня 2012 року.

Механізм прийняття рішень у рамках комісії виключає домінування будь-якої держави і передбачає два рівні - рада і колегія комісії.

Рада в складі віце-прем'єрів буде здійснювати загальне регулювання інтеграційними процесами в Митному Союзі і Єдиному економічному просторі, а в колегію увійдуть представники країн у статусі міжнародних незалежних чиновників.

Вищим органом для ЄЕК є Вища євразійська економічна рада, що буде збиратися на рівні глав урядів і глав держав.

У центрі уваги московської зустрічі будуть, за словами джерела, знаходитися питання діяльності Митного Союзу й ЄврАзЕС, а також перспективи подальшого поглиблення інтеграції між трьома державами.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...