Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол при ЄС: угода залежить від двох європейських столиць

Четвер, 17 листопада 2011, 22:24

Підписання між Україною і Європою угоди про асоціацію залежить від двох європейських столиць.

Таку думку озвучив представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв в ефірі 5 каналу, коментуючи перспективи парафування угоди про асоціацію.

"Це питання вимагає вирішення на високому політичному рівні. Станом на сьогодні, і ми домовилися на рівні керівників делегацій України та ЄС, домовилися про те, що це питання виходить за рамки мандатів керівників переговорних делегацій і України, і ЄС, і домовилися передати це питання розгляд на політичний рівень", - розповів він.

Єлісєєв уточнив, що процес обговорення долі України в Європі наразі триває і "доля перспективи, на мій погляд, залежить від рішення, якщо чесно, двох європейських столиць".

"Я не можу це з точки зору дипломатичної етики сказати, але це дві столиці, які на сьогодні тримають ключі від закріплення перспективи членства в тексті угоди", - уточнив він.

Дипломат зазначив, що не хотів би коментувати можливість перенесення грудневого саміту Україна-ЄС.

"Зараз ми очікуємо на те, що найближчим часом, на початку грудня, відбудеться пленарне засідання Європейського парламенту, на якому, як очікується, мають бути остаточно ухвалені всі рекомендації", - розповів Єлісєєв.

"Це рекомендації не для України, це рекомендації для Європейської комісії, європейської служби зовнішніх справ і т.д. Тобто для тих, хто з нами веде переговори", - уточнив він.

"Прикметно, що в цих рекомендаціях, зокрема, зафіксовані такі речі, як перспектива членства, і посилання на статтю 49, необхідність запровадження безвізового режиму і таке інше. Тобто, ви бачите, що навіть з точки зору закріплення європейської перспективи Європейський парламент стоїть на стороні Україні", - підсумував дипломат.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...