Суд дав екс-чиновниці 5 років і випустив з-під варти

П'ятниця, 18 листопада 2011, 14:28

Деснянський райсуд Києва визнав винною колишнього начальника Держінспекції по контролю за цінами Міністерства економіки Тетяну Рудь.

Про це повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

Тетяну Рудь визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України.

Їй призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком на 3 роки.

Згідно з вимогами ст. 75 КК України Тетяну Рудь було звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на 3 роки.

За словами прокурора Марини Капинос, яка підтримувала державне обвинувачення у справі, "упродовж 15 діб буде вирішено питання щодо оскарження даного вироку, оскільки він не відповідає тяжкості вчиненого злочину".

Як відомо, у березні Генпрокуратура закінчила досудове слідство у справі за обвинуваченням трьох посадовців Держінспекції з контролю за цінами.

Слідство було закінчено у справі керівників територіального підрозділу цієї інспекції у Київській області.

Установлено, що вказані посадові особи у жовтні 2010 року "вчинили закінчений замах на одержання шляхом вимагання хабара" в сумі 50 тисяч доларів від директора приватного підприємства за прийняття рішення про скасування економічних санкцій щодо підприємства за порушення чинного законодавства у сфері ціноутворення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування