Глава місії НАТО: Україна виконує план, не все демонструють цифри

П'ятниця, 18 листопада 2011, 18:51

Твердження про виконання лише 15% заходiв, закладених у Рiчній нацiональній програмі спiвпрацi з НАТО, не вiдповiдають дійсності.

Про це повідомив глава мiсiї України при НАТО, посол Iгор Долгов, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

"Мене непокоїть те, що iз загального контексту з посиланням на дуже правильний та великий документ Мiнiстерства закордонних справ iз 15 сторiнок тексту вибрано лише один пункт, в якому математично описується виконання програми", - зазначив він.

"Iз цифрами я просив би поводитися коректно: якщо з контексту вихоплювати лише частину iнформацiї, неможливо створити повноцiнну картину реальної ситуацiї", - сказав Долгов.

У зв'язку з цим український дипломат стверджує, що поширене повiдомлення в цiлому є "недостовiрним".

"Якщо звертатися до цифр i пiдсумовувати те, що виконано повнiстю, а це те, що фiгурує в ЗМI, - 71 захiд плюс ще 357, якi перебувають у стадiї реалiзацiї, то в сумi це дає 428 iз 466. У мене, як у голови мiсiї при НАТО, темпи виконання програми занепокоєння не викликають", - оцiнив ситуацiю Долгов.

Крiм того, голова мiсiї вважає важливим "дивитися не на цифри, а на те, що стоїть за ними". У зв'язку з цим вiн навiв приклади, якi "дають конкретнiше уявлення, що таке річна національна програма".

Так, у вiйськовiй частинi програми було проведено 12 мiжнародних навчань.

"Цього року навчання, якi проводяться щороку, мали для нас особливе значення: українськi пiдроздiли отримали сертифiкат на можливiсть залучення їх до пiдроздiлiв сил швидкого реагування НАТО - вони пройшли квалiфiкацiю", - роз'яснив посол.

Крiм того, уперше (цього "не передають цифри") Україна провела самостiйну гуманiтарну операцiю в Лiвiї.

"Це також має бути вiдомо читачевi. Ми не завжди уявляємо, що за цими цифрами i вiдсотками стоїть величезна робота, i я просив би не робити висновку про те, що iнтенсивнiсть взаємодiї з альянсом знижено. Показники такi самi, як i в попереднi роки. Вiдмiннiсть у тому, що ми розширюємо рамки нашої спiвпрацi", - аргументував свою позицiю голова мiсiї України при НАТО.

Як відомо, раніше повідомлялося, що 466 заходів, передбачених планом щодо виконання Річної національної програми Україна-НАТО на 2011 рік, протягом трьох кварталів цього року повністю виконано 71 захід, або 15%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...