Керівника "Енергоатома" оголосили в розшук у Молдові

Субота, 19 листопада 2011, 09:38

Президента українського НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського оголошено в розшук у Молдові.

Цю інформацію в інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна" підтвердив сам Недашковський.

У Молдові порушено кримінальну справу за невиконання судового рішення, оголошено в розшук та видано ордер на арешт українського посадовця.

"На мою думку, ця кримінальна справа є цілком сфабрикованою. Її було порушено виключно з метою тиску на мене як президента державного підприємства НАЕК "Енергоатом", — сказав він.

"Саме з допомогою незаконного кримінального переслідування учасники міжнародного злочинного угруповання намагаються чинити на мене тиск", - вважає Недашковський.

На його думку, вони хочуть домогтися "незаконного виконання ряду неправосудних рішень молдовських судів щодо стягнення фактично фіктивних і штучно збільшених боргів з ДП НАЕК "Енергоатом" на користь ряду офшорних компаній на чолі з Remington Worldwide LTD і молдовських компаній, що підконтрольні учасникам злочинної організації".

При цьому він зазначив, що рішення арбітражного суду Санкт-Петербурга та Ленінградської області від 24 грудня 2002 року і низка рішень молдовських судів не були легалізовані на території України, що виключає їх обов’язковість для НАЕК "Енергоатом", резидента України.

"Першопричиною порушення проти мене кримінального переслідування з боку корумпованих правоохоронців Республіки Молдова стало те, що всі спроби учасників злочинної організації шахрайським шляхом легалізувати неправосудні рішення іноземних судів на території України нині завершилися провалом, внаслідок чого виконання таких рішень стало неможливим в Україні", — сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...