Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко закликає не чекати нового Ющенка

Субота, 19 листопада 2011, 11:43

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає українців об’єднуватися для боротьби з владою.

У своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" він відзначає, що "нинішня українська влада ударними темпами втрачає підтримку людей, і процес протистояння Віктора Януковича та України вже набув незворотного характеру".

"Але обрання методом тику нового вождя не гарантує виходу зі стагнації — доведено Ющенком", - пише Луценко.

"В умовах нинішньої політичної ночі ми не маємо права спати, очікуючи нового месію на новому Майдані. Час працює на тих, хто працює. Навіть уночі", — переконаний він.

На думку Луценка, у українців є дві моделі поведінки. "Перша — шлях хохулі, унікального, ні на що в живому світі не схожого створіння, якого вчені довго не могли віднести до жодної з груп існуючої класифікації", - зазначив екс-міністр.

"Це — шлях внутрішньої еміграції, духовної робінзонади, ігнорування зовнішніх викликів. Шлях, звісно, унікальний, але закінчиться дуже неестетично й неперспективно. Через 80 років дискусій вчені визначили хохулю як "однопрохідного ссавця", - пише він.

"Друга модель — шлях дикобраза. Це шлях боротьби за право бути не таким, як усі, відстоювання свого місця в не завжди приязному світі, захисту власної гідності та свободи",- вважає Луценко.

На його думку, "вихід із радянського тупика цивілізації — не так в одноразовому акті зміни влади, як головно в постійних зусиллях, спрямованих на зміну суспільства".

"Дієве громадянство породжує лідера нації, а не навпаки. Після століть національної і особистої несвободи нам належить відновити звичку людей колективно вирішувати свої проблеми. Ключову роль у цьому процесі мають відіграти (і вже відіграють!) інтелектуали", - пише опозиціонер.

Водночас, на його думку, нинішня опозиція є безпорадною, але самозадоволеною. Незважаючи ні на що, вона живе за принципом "опозиціонер опозиціонерові — друг, товариш і корм".

У цьому середовищі, за його словами, "вже забули, коли востаннє спілкувалися з виборцями без Шустера. Головне — рейтинг, списки і спонсори".

"Знаковий висновок: хочеш мати права — згуртуй 100 однодумців. У Фейсбуці, в робочому колективі, у студентській общазі, у земляцькому товаристві, у релігійній громаді, в об’єднанні власників житла чи землі", - пропонує Луценко.

"Це так просто — дзвінок з мобільного або клік комп’ю­терною мишкою, щоб з’єднатися з однодумцями, — і слон тупої влади стає безсилим. Клік за кліком, дзвінок за дзвінком — цей процес колективних зусиль перейде в нову якість країни. Тієї, яка зародилася в незабутні, найкращі в моєму житті дні й ночі на помаранчевому Майдані", - резюмує він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...