Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі чорнобильці Азарову: Ти – мужик?

Понеділок, 21 листопада 2011, 15:38

У Донецьку чорнобильці вирішили продовжувати голодування, незважаючи на пропозиції влади припинити акцію.

Про це повідомив голова Донецької організації "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров.

"Була пропозиція від представників влади припинити голодовку. Але у зв`язку з тим, що уряд вкотре нас намагається обдурити, вводячи в оману як чорнобильців, так і народ України, ми прийняли рішення продовжувати акцію голодування", – заявив Гончаров, який 16 листопада припинив голодування і був госпіталізований через погіршення стану здоров’я.

Він зазначив, що Кабінет міністрів доручив голові Донецької облдержадміністрації Андрію Шишацькому розібратися із ситуацією, але чорнобильці розуміють, що для вирішення цієї проблеми у губернатора просто немає повноважень.

"Нам кажуть, що уряд доручив розібратися із ситуацією губернатору Донецької області. Але ми ж не тупі, і чудово розуміємо, що губернатор не може вирішити питання пенсійного забезпечення чорнобильців у зв`язку з тим, що ці кошти фінансуються з державного бюджету", - сказав він.

"А як губернатор може гарантувати від імені уряду, що нам виплатять пенсії в повному обсязі? Ніяк! Він не може через себе перестрибнути", - пояснив Гончаров.

Він вкотре обурився тим те, що президент України Віктор Янукович не втручається в цю ситуацію, а прем`єр-міністр України Микола Азаров не приїжджає до Донецька, щоб розібратися на місці.

"Ми взагалі не розуміємо, є в країні гарант Конституції чи його немає? А прем’єр-міністр України – брехун, який боїться приїхати до своїх земляків. Ми спочатку вимагали відновлення наших конституційних прав і приїзду до Донецька Азарова. Ми на цих вимогах стоїмо й зараз", - сказав Гончаров.

"Якщо Азаров – мужик, якщо він справжній прем`єр-міністр, він просто зобов`язаний приїхати до нас у Донецьк", - наголосив він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування