Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президента Литви запросили на Майдан

Понеділок, 21 листопада 2011, 16:33

Президента Литви Далю Грібаускайте запросили на Майдан разом з українцями відсвяткувати 7 річницю Помаранчевої революції.

Про це повідомляє оргкомітет з відзначення Дня Свободи 22 листопада, спростовуючи прохання української громадськості до Грібаускайте перенести візит.

"Оргкомітет з відзначення дня Свободи, до якого увійшли 24 громадські організації і політичні партії, наголошує на тому, що він не звертався до президента Литви з таким проханням (перенести візит)", - йдеться у зверненні.

"Навпаки запрошуємо президента дружньої країни відзначити День Свободи разом з українцями 22 листопада на Майдані Незалежності", - додали в оргкомітеті.

За словами організаторів, звернення до президента Литви з проханням скасувати свій візит в Україну розповсюдив в Інтернеті пан Денис Олійников, керівник фірми "Просто Прінт", який не є членом оргкомітету.

"На даний момент пан Денис знаходиться на еміграції, і його звернення – не більше ніж його приватна думка", - пишуть у зверненні до президента Литви.

Як відомо, раніше в інтернеті поширювалося неофіційне прохання української громадськості до Грібаускайте перенести візит на пізніший час, оскільки візит президента Литви до України назвали однією з підстав заборони акцій у центрі Києва 22 листопада.

Низка громадських організацій планує прийти на Майдан незалежності ввечері у вівторок, щоб відсвяткувати річницю початку "помаранчевої революції" - попри заборону суду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування