Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європарламенті послухати про Тимошенко прийшло лише 5 депутатів

Вівторок, 22 листопада 2011, 08:35

Ряд депутатів Європарламенту заслухали погляди Генеральної прокуратури України та опозиції щодо кримінальних справ проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Як повідомляє УНІАН, зустріч відбулася ввечері 21 листопада, а її організатором виступив заступник голови групи Прогресивного альянсу соціалістів та демократів Ханнес Свобода (Австрія).

"Це була гарна зустріч, ми дізналися позицію Генеральної прокуратури, ми запросили також опозицію коротко представити ці справи", - сказав журналістам після зустрічі Свобода.

Генпрокуратуру представляв перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, опозицію – заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря і захисник Тимошенко, депутат Сергій Власенко.

У ході зустрічі, яка проходила за зачиненими дверима, депутати спочатку заслухали інформацію Кузьміна, а потім заяви представників української опозиції.

Як повідомив журналістам Немиря, на зустріч прийшли переважно помічники депутатів Європарламенту.

"Було лише 5 депутатів. Троє з них залишили залу після перших 15 хвилин презентації. Залишилося двоє: один депутат від "зелених" і пан Свобода", - сказав заступник голови партії "Батьківщина".

"Я сказав кілька речей щодо так званого розслідування проти Тимошенко, яке не є розслідуванням кримінальним, але політичним", - зауважив Власенко.

"Я підкреслив, що всі нові справи, які були розпочаті проти Тимошенко, не є новими, вони були відкриті у 2001 та 2003 роках, усі вони були закриті у 2004 та 2005 роках, усі обвинувачення були оцінені судами, усі рішення судів показали, що вона не винувата і не робила нічого, що могло б називатися кримінальною діяльністю", - сказав він.

Кузьмін же повідомив: "Була відкрита дискусія щодо подій, які відбуваються в Україні. Йшлося про кримінальні справи щодо екс-прем’єра Тимошенко, справи, які розслідуються, і справи, які вже знаходяться у суді".

Ханнес Свобода зауважив, що ця зустріч стала лише початком діалогу.

"Ми запросили пана Мікаеля Лінгбо. Це данський адвокат, він дуже критично оцінює цей процес (проти Тимошенко), і ми проведемо дискусію з ним", - заявив європарламентар.

За його словами, така зустріч із данським правозахисником, членом Данського Гельсінського комітету з прав людини може відбутися ще до кінця цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування