Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко "запечатав" офшори, а з Кіпром буде інший механізм

Середа, 23 листопада 2011, 12:49

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко планує поповнити бюджет на 3 млрд. грн. за рахунок офшорів.

Про це він заявив на брифінгу в середу, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Тігіпко зазначив, що всього офшорних зон нараховується близько сотні. У перелік офшорних зон за українським законодавством включено 33 офшорних зони.

Тігіпко наголосив, що пропонується збільшити цей перелік із 33 до 68 офшорних зон, а також оподаткувати всі операції з офшорними зонами.

"Ви не зможете перерахувати туди гроші без попередньої сплати внеску в бюджет. Ви не зможете направити туди товар без сплати 12%. Ми на все сказали: 12% одразу в Пенсійний фонд… Тобто, ми запечатали всі операції", - сказав він.

У відношенні Кіпру Тігіпко зазначив, що в цьому випадку такий підхід неможливий, однак тут може бути використаний інший механізм.

За словами віце-прем'єра, планується створити спеціальний підрозділ у податковій адміністрації, який перевірятиме кожне підприємство, яке здійснює операції з будь-якою країною, де податки нижчі, ніж в Україні.

Тігіпко підкреслив, що це світова практика.

"Ми готуємо це законодавство. Хотілося б, щоб ми його презентували до нового року", - сказав він.

"Якщо говорити по розрахунках по офшорних зонах, то ті 33 офшорні зони, які в нас визначені, це десь 975 млн. грн. Якщо ми додаємо ще 35, сюди потрібно додавати ще 2 мільярди. У цілому близько 3-х мільярдів ми знаходимо", - підсумував Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування