Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров хоче в зерновий пул із Росією й Казахстаном

Четвер, 24 листопада 2011, 07:49

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає за доцільне ініціювати підготовку Плану дій між Україною й Казахстаном на 2012-2013 роки.

Про це він сказав на зустрічі з прем'єр-міністром Казахстану Карімом Масимовим у четвер в Астані, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас закінчується План дій на 2010-2011 роки, було б доцільно підготувати План дій між Україною й Казахстаном на 2012-2013 рр.", - заявив Азаров.

Він переконаний, що відносини між Україною й Казахстаном дозволять мінімізувати для країн ті ризики, які є на світових фінансових ринках.

Крім того, український прем'єр запропонував Казахстану повернутися до ідеї створення тристороннього причорноморського зернового пулу у форматі Україна-Казахстан-Росія.

"Ми даємо разом - три країни - 20% світового експорту й з нами б рахувалися", - передав, прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко слова Азарова в ході україно-казахських переговорів.

На думку прем'єра, при створенні такого пулу цінову політику зерна Україні, Казахстану, Росії будуть диктувати не зернотрейдери, а ціна буде встановлюватися країнами-експортерами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування