Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма: У мене немає зла на Тимошенко, але випускати її неадекватно

Четвер, 24 листопада 2011, 15:40

Екс-президент Леонід Кучма не вважає арешти лідерів опозиції політичними переслідуваннями.

Про це він заявив в інтерв’ю журналу Weekly.ua.

На його думку, перебування Юлії Тимошенко за ґратами є слідством застарілого Кримінального кодексу й нереформованої судової системи.

"У мене немає підстав називати кримінальні справи й судові процеси проти представників попередньої влади політично-мотивованими", - заявив Кучма.

"Інша річ – чи відповідають сьогоднішнім реаліям багато статей Кримінального кодексу, які не змінювалися десятки років, і під які потрапили діяння відомих фігурантів? Потрібно говорити про якість нашої судової системи", - сказав він.

Кучма також зазначив, що було б несправедливо у недосконалості судової системи звинувачувати лише нинішню владу.

"А що зробили за 5 років представники попередньої, "помаранчевої", влади для зміни того ж Кримінального кодексу або для реформування судової системи? Нічого. А сьогодні вони, будучи в опозиції, вимагають у пожежному порядку змінювати чи скасовувати окремі статті, за якими обвинувачуються їхні соратники", - обурився він.

Кучма також сказав, що окремі політики, і особливо закордонні, які вимагають від президента Віктора Януковича негайно звільнити Тимошенко, чинять неадекватно.

"Я вже говорив, що в мене немає на Тимошенко ніякого зла. Але уявіть, як було б витлумачено в Європі, якби президент якимось чином виконав ці вимоги. Як би це розцінили європейські політики і юристи?", - зазначив він.

"Напевно, насамперед, як підтвердження того, що в нашій країні немає незалежної судової системи. А після цього напрошується висновок: чи потрібна Європі така Україна?", - вважає Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування