Тігіпко запевняє, що всі побажання по "багатіях" врахував

Четвер, 24 листопада 2011, 20:19

Міністерство соціальної політики врахувало пропозиції громадськості в новій редакції законопроекту про податок на багатство.

Про це повідомив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, якого цитує його прес-служба.

"Ми вже близько двох тижнів проводимо обговорення цього законопроекту. Отримали сотні пропозицій. Для нас важливо, що громадськість активно включилася в обговорення цього документу. Усі конструктивні думки ми узагальнюємо і враховуємо при його вдосконаленні", - зазначив Тігіпко.

За словами віце-прем'єра, зміни, зокрема, стосуються оподаткування транспортних засобів.

Так, будуть введені понижуючі коефіцієнти до ставок податку, які враховують термін використання автомобілів, мотоциклів і судів.

У первинному варіанті законопроекту передбачалася єдина ставка податку на транспортні засоби, незалежно від терміну їх служби.

Разом з тим для легкових автомобілів зменшений об'єм циліндрів двигуна, на який нараховується податок, з 4000 см3 до 3400 см3, що дозволить включити в об'єкти оподаткування дорогі марки авто, популярні серед заможних українців.

Незважаючи на зниження обсягу двигуна, питома вага автомобілів, що підпадають під оподаткування, не перевищує 1,5% від загальної кількості зареєстрованих в Україні.

Крім того, за результатами обговорення, пропонується зменшити загальну площу квартир, які підпадають під оподаткування, з 300 до 200 квадратних метрів, а будинків - з 600 до 400 м2.

Тігіпко зазначив, що обговорення законопроекту триває.

"Нам важливо врахувати всі конструктивні пропозиції, особливо, представників середнього класу, щоб цей податок платили саме багаті", - зазначив віце-прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування