Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін наказав чиновникам віддавати дарунки з папірцем

П'ятниця, 25 листопада 2011, 12:22

Кабінет міністрів зобов’язав уповноважених осіб державних органів передавати дарунки, отримані як "подарунки державі", відповідному органу протягом місяця.

Про це йдеться у постанові від 16 листопада "Про затвердження Порядку передачі дарунків, одержаних як подарунки державі, Автономній Республіці Крим, територіальній громаді, державним або комунальним установам чи організаціям"(№  1195).

"У разі подання уповноваженою особою підтвердних документів орган компенсує витрати, пов’язані з доставкою дарунка або сплатою митних зборів, у триденний строк після його передачі органові", - передбачає Порядок.

"Передача дарунка здійснюється в адміністративному приміщенні органу, про що складається акт приймання-передачі", - сказано в документі.

Уповноважена особа передає дарунок матеріально-відповідальній особі органу з одночасним складенням такого акта у двох примірниках.

 

"Операції, пов’язані з передачею дарунка органові, відображаються в бухгалтерському обліку відповідно до законодавства", - сказано в документі.

"З метою оцінки вартості дарунка, вирішення питання щодо можливості його використання, місця та строку зберігання орган утворює комісію у складі не менш як трьох осіб, однією з яких є фахівець з оцінки майна", - постановив уряд.

Положення про комісію затверджується керівником органу.

Комісія має провести засідання протягом місяця з моменту передачі дарунка. Засідання вважається правоможним, якщо на ньому присутні більшість членів комісії.

Рішення комісії приймається простою більшістю голосів присутніх на засіданні її членів. У разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос голови комісії.

Рішення комісії оформляється протоколом, який підписують голова і секретар комісії, та у 3-денний строк із дати його прийняття затверджує наказом керівник органу.

Комісія має право залучати до участі в засіданнях на громадських засадах фахівців із питань оцінки вартості дарунка.

Постанова Кабміну від 8 грудня 2009 року "Про затвердження Порядку передачі подарунків, отриманих під час проведення офіційних заходів" (№ 1337) втратила чинність.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...