Тимошенко перевели до іншої камери

П'ятниця, 25 листопада 2011, 13:39

У п'ятницю екс-прем'єра Юлію Тимошенко терміново перевели до іншої камери.

Про це заявив керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко.

За його словами, йому невідомі умови утримання Тимошенко як і причини її переведення.

Однак він додав, що скоріше за все у новій камері Тимошенко перебувають ще дві людини, як і в попередній.

"Нам стало відомо, що зараз з МВС працюють представники європейської комісії щодо протидії тортурам, і, починаючи з наступного тижня, ця комісія буде працювати з пенітенціарною системою. Я думаю, що можливо ці події якось пов'язані".

"Також ці події, вочевидь, пов'язані з тим, що в неділю багато людей матимуть бажання прийти сюди і висловити своє співчуття Юлії Тимошенко, а її переселили дуже далеко вглиб тих приміщень, які є в Лук'янівському СІЗО", - додав він.

Крім того, за його словами, Тимошенко досі не отримала результатів своїх аналізів, зокрема рентгену та МРТ, "які зазвичай робляться протягом півгодини".

"Якщо протягом двох днів не можуть передати результати, це означає, що з цими результатами щось робиться, і виникає розуміння того, що її возили на це так зване обстеження не для того, щоб діагностувати, яке прописати лікування, а щоб сказати, що з нею можна проводити слідчі дії", - зазначив він.

"Це в той же день і зробив генпрокурор Пшонка, як напевно доктор медичних наук", - додав він.

При цьому за словами Власенка, стан здоров'я Тимошенко продовжує погіршуватися. Зокрема підшкірні синці, про які говорилося раніше, поширюються.

Однак, за його словами, лікування екс-прем'єру не надається, їй вводять лише знеболювальні ін'єкції.

Відповідаючи на питання, чому Тимошенко відмовилась здавати аналіз крові, Власенко сказав: "Вона буде відмовлятися до того моменту, поки не буде виконано її законну вимогу щодо здачі аналізів тому лікарю, якому вона повністю довіряє"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування