Свідок у справі Іващенка спростував свої свідчення

П'ятниця, 25 листопада 2011, 17:29

Підписаний в.о. міністра оборони Валерієм Іващенком план санації "Феодосійського судномеханічного заводу" не був дозволом на реалізацію майна цього підприємства.

Про це на допиті під час судового засідання у справі Іващенка заявив тимчасовий виконувач обов`язків директора Департаменту економічно-господарської діяльності Міністерства оборони Сергій Новоселов, передає УНІАН.

"Підпис на титульному листку плану ще не є дозволом на реалізацію майна… Необхідні ще дозволи з кожної позиції майна, що продається", - сказав Новоселов.

При цьому, відповідаючи на питання сторони захисту, він заявив: "Я всі свої свідчення на досудовому слідстві будував на даних, які мені давали підлеглі, більше у мене даних немає".

Свідок також зазначив, що план санації ФСМЗ передбачався як один із засобів оздоровлення підприємства шляхом реалізації частини його майна, оскільки інакше продаж виробничих потужностей заводу призвів би до того, що він припинив би свою діяльність як окрема виробнича одиниця.

"План санації - це план оздоровлення підприємства, а не його знищення", - сказав Новоселов.

Свідок також пояснив, що фахівці вивчили проект плану санації, і в доповіді на ім`я Іващенка запропонували внести деякі зміни і доопрацювати план.

Водночас, свідок заявив, що йому невідомо, який саме з варіантів плану санації був затверджений Іващенком, але відзначив, що той погодився з доводами фахівців як економічного, так і юридичного департаментів.

У свою чергу, в коментарі журналістам, переданим Іващенком через його адвокатів за свідченнями Новоселова, який був в.о. міністра оборони сказав, що свідок "спростував свої свідчення, дані на досудовому слідстві, зокрема, що погодження проекту плану санації є наданням дозволу на реалізацію майна заводу".

Він також спростував, "що Іващенко давав вказівки змінювати тексти відповідей на адресу Генпрокуратури, Секретаріату президента щодо реалізації майна заводу, вводячи тим самим в оману ці державні органи; що, проводячи нараду 18 листопада 2009 року, Іващенко вже наперед прийняв рішення про підписання плану санації".

Як відомо, Головним управлінням військових прокуратур Генпрокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу із звинувачення Іващенка в зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації ДП МОУ "Феодосійський судномеханічний завод".

Іващенка було затримано в серпні 2010 року. Щодо нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...