Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Amnesty International не вважає Тимошенко "в'язнем сумління"

П'ятниця, 25 листопада 2011, 18:19

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International не вважає екс-прем'єра Юлію Тимошенко в'язнем сумління, але наполягає на її звільненні.

Про це йдеться в повідомленні організації, поширеному в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"У день, коли Юлії Тимошенко було винесено вирок, Amnesty International заявила, що діяння, за які вона була засуджена, не відповідають ознакам кримінального порушення, і що її кримінальне переслідування було політично мотивованим", - нагадали в організації.

"Таким чином, ми закликали до скасування вироку, зняттю звинувачень і звільнення Тимошенко. Ми продовжуємо це робити. Однак Amnesty International не вважала і досі не вважає Тимошенко в'язнем сумління, тобто затриманою виключно за свідоме вираження своїх переконань", - уточнили правозахисники .

Що стосується умов перебування Тимошенко під вартою, то Amnesty International закликає до надання їй всієї необхідної медичної допомоги відповідно до міжнародних стандартів, які застосовуються до всіх ув'язнених.

Amnesty International розуміє, що Тимошенко була доставлена ​​в лікарню для обстеження спини, і в даний час проходить курс лікування в СІЗО.

"Тому організація не вважає, що умови її утримання рівносильні жорстоким, нелюдським або таким, що принижують гідність в сенсі ст.3 Європейської конвенції про права людини та основні свободи", - підкреслили в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: