Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Янукович біля Свічі Голодомору - це про щось говорить

П'ятниця, 25 листопада 2011, 19:43

Намір президента Віктора Януковича 26 листопада взяти участь у церемоніях вшанування пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій - значна подія.

Таку думку озвучив екс-президент Віктор Ющенко під час відкриття виставки проекту "Правда рятує од смерті", присвяченій трагедії, що сталася у Биківнянському лісі.

"Те, що завтра вперше президент України Віктор Янукович з’явиться біля Свічі Голодомору, я думаю, що це про щось говорить. Що завтра він буде у Биківні - це також про щось говорить. Для мене це подія", - сказав Ющенко.

За його словами, йому болить, що мільйони людей досі не розуміють, навіщо треба зберігати пам’ять про репресії радянської влади.

"У мене душа болить, що нація, в якій 46 мільйонів, запитує, за що у нас півтора мільйона розстріляних у так звану "громадянську війну", за що 600 тисяч українців виселено в так званий "період колективізації", за що загинуло 10 мільйонів українців під час Голодомору 1932-1933 року, а потім мільйони українців - під час політичних репресій", - сказав Ющенко.

За словами екс-президента, йому б дуже хотілося, щоб українці знали відповіді на ці запитання так само, як він.

Ющенко підкреслив, що українців розстрілювали за те, що вони хотіли жити у власній державі.

"У кожній жертві Биківні чи Голодомору було покладено наше національне самовизначення", - цитує Ющенка УНІАН.

Ющенко наголосив, що без розуміння, як важко жити без своєї держави, без своєї мови, церкви, культури, без демократії, нація не зможе розвиватись.

Як відомо, у суботу у Києві заплановані офіційні заходи із вшанування жертв Голодомору, у яких візьме участь президент Віктор Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування