Комісар Ради Європи не зрозумів арешту Тимошенко, Луценка й Іващенка

Субота, 26 листопада 2011, 12:12

Утримання під вартою екс-голови МВС Юрія Луценка і колишнього т.в.о міністра оборони Валерія Іващенка до рішення суду, а також арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко до винесення їй вироку безпідставні.

Таку думку висловив комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг на прес-конференції в суботу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Хаммарберг підкреслив, що в Україні існує проблема надмірного застосування практики попереднього утримання під вартою.

"Ця проблема, звичайно ж, дуже важлива для міжнародного співтовариства. Коли мова йде про такі судові справи, як справи проти Тимошенко, Луценка та Іващенка", - сказав він.

"Виходячи з мого аналізу, в жодному з цих випадків, які я назвав, не присутні такі виняткові обставини, які б обгрунтовували утримання їх під вартою до судового рішення", - додав він.

Також в ході прес-конференції за підсумками візиту комісара в Україну до Хаммарберга звернувся представник Донецької облорганізації інвалідів-чорнобильців з питанням, чи будуть включені порушення прав чорнобильців до звіту РЄ з дотримання прав людини в Україні.

"Тому, що пов'язано з необхідністю виконання судових рішень, буде приділено увагу в звіті точно так само, як буде приділено увагу правам людей виходити на мітинги, демонстрації", - відповів комісар РЄ.

Він також попросив чорнобильців передати відповідні матеріали послу РЄ в Україні і безпосередньо в офіс організації.

Як відомо, Хаммарберг перебував в Україні з візитом з 19 листопада 2011 року, мета візиту - вивчення дотримання прав людини в країні.

За результатами поїздки комісар РЄ складе звіт про дотримання прав людини в Україні, який буде оприлюднений на початку 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування