Порятунком українських безпритульних тварин зайнялася принцеса

Неділя, 27 листопада 2011, 11:34

Минулого тижня Київ відвідала представниця однієї з найвпливовіших аристократичних родин — принцеса Майя фон Гогенцоллерн.

Вона приїхала як посол однієї з найбільших європейських зоозахисних організацій — ETN, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

"Спочатку писала офіційні листи з приводу дикого ставлення до бездомних тварин у вашій країні і українському президентові, і в усі профільні міністерства. Але не отримала жодної відповіді", — розповіла принцеса в інтерв'ю виданню.

"Я зверталася і в УЄФА, і у ФІФА, однак і звідти — ніякої реакції. Я не отримала відповіді на своє звернення і з Національ­ного футбольного союзу Німеччини, і від деяких німецьких команд та їхніх спонсорів. Після цієї змови мовчання почала публікувати матеріали про жахливу ситуацію в Україні на своїй сто­рінці у Facebook", - сказала вона.

"Світова реакція була дуже швидкою, але українська сторона, як і раніше, мовчала. Попри те що йшлося, зокрема, й про пересувні крематорії в Лисичанську, в яких спалювали живих тварин", - відзначила принцеса.

Майя фон Гогенцоллерн підкреслила, що від фотографій і відео Європа жахнулася.

"Я чекала хоч якоїсь відповіді з Києва, але Київ мовчав. А я не відступала. Роздала дуже багато матеріалів для газет і телебачення. І вони зрушили ситуацію з мертвої точки. Спочатку відреагував УЄФА, повідомивши, що вони виділили 8600 євро на стерилізацію бездомних тварин. Але з урахуванням їх величезної кількості в Україні, це, звісно, мізер", - зазначила вона.

За словами принцеси, оскільки Київ мовчав, вона звернулася до Віталія Кличка, одного з найвідоміших у світі українців.

"І він був першою людиною, яка заявила, що ситуація з бездомними собаками є неприйнятною. За що я йому дуже вдячна", - сказала Майя Фон Гогенцоллерн.

Як повідомлялося, прем’єр Микола Азаров у п’ятницю доручив МВС посилити контроль та жорстко припиняти випадки знущань над тваринами.

Раніше відома французька актриса Бріджит Бардо висловила обурення жорстоким поводженням з безпритульними собаками в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування