Проти силовиків, які "затоптали" в Донецьку шахтаря, вимагають справу

Понеділок, 28 листопада 2011, 07:28

"Коаліція учасників помаранчевої революції" вимагає порушити справу проти працівників міліції та МНС, через яких у Донецьку в наметовому містечку загинув інвалід.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби цієї громадської організації.

"Працівниками міліції та МНС намет протестуючих було затоптано разом з людиною. В результаті нападу Конопльов Геннадій Іванович загинув", – йдеться в повідомленні.

"Ці штурмовики пробігли по тілам людей і затоптали шахтаря, який був головою ветеранської організації учасників і дітей війни у місті Родинське", - повідомили учасники мирного зібрання під Пенсійним фондом Донецької області.

За їхніми даними, "операцією керували заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Роман Романов і начальник ГУ МВС в м. Донецьку Юрій Седнєв".

"Вимагаємо створення комісії Верховної Ради з розслідування дій працівників МВС і МНС, що призвели до загибелі людини, і порушення кримінальної справи за фактом зумисного вбивства громадянина України Конопльова Геннадія Івановича", - вимагає КУПР.

"Відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу України, публічне повідомлення про скоєння злочину в засобах масової інформації є підставою для порушення кримінальної справи", - наголошує організація.

Представник ініціативної групи голодувальників у Донецьку Едуард Капустін також заявив ZN.UA, що чорнобильці, які протестують, збираються вранці 28 листопада подати заяву в прокуратуру Донецької області з вимогою кваліфікувати смерть Конопльова як убивство й порушити кримінальну справу за даною статтею.

У відеосюжетах протестувальники розповідають, як усе відбувалося:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування