Військове керівництво зробило солдатів безкоштовними нічними вантажниками

Понеділок, 28 листопада 2011, 12:14

Посадові особи службових формувань використовують підлеглих військовослужбовців для виконання завдань, не пов’язаних із військовою службою.

Про це заявив днями керівник військової прокуратури Центрального регіону України Микола Голомша, повідомляє прес-служба ВП ЦР.

Він констатував, що військове командування не в повній мірі виконує вимоги ст. 233 Статуту внутрішньої служби Збройних сил України, тож діяльність прокурорів за цим напрямом необхідно активізувати.

Серед іншого, посадовці зловживають службовим становищем із використанням підлеглих військовослужбовців для виконання завдань, не пов’язаних із військовою службою.

Зокрема, з травня до жовтня 2011 року 13 військовослужбовців контрактної служби полку зв’язку Сухопутних військ ЗСУ у Чернігові з понеділка до п’ятниці з 20.00 до 07.00 ранку "безкоштовно займалися вантажними роботами на об’єктах одного з приватних підприємств".

"Вдень ці військовослужбовці, з відома командування частини, безпосередньо на службі були відсутні, до несення нарядів не залучались", - сказано в повідомленні.

За даним фактом військовий прокурор Чернігівського гарнізону порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 423 Кримінального кодексу України.

Також протиправні факти використання військовослужбовців для виконання завдань, не пов’язаних із військовою службою, встановлено в навчальному центрі Повітряних Сил ЗСУ у місті Васильків Київської області та інших військових частинах.

Крім того, зазначає Військова прокуратура центрального регіону, "і досі фіксуються ганебні факти позастатутних взаємовідносин".

Зокрема, військова прокуратура Житомирського гарнізону порушила одразу 4 кримінальні справи у відношенні військовослужбовців строкової служби розвідувальної роти однієї з в/ч ЗСУ за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 406 Кримінального кодексу України.

Загалом 2011 року військові прокурори гарнізонів Центрального регіону у сфері соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, в тому числі охорони здоров’я, порушили 64 кримінальні справи, внесли 758 актів прокурорського реагування.

За результатами їх розгляду притягнуто до дисциплінарної відповідальності 683 посадові особи, відшкодовано 6,7 млн. грн., зазначає ВП ЦР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування