Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОРУЧ ІЗ КАБМІНОМ "БЕРКУТІВЦІ" Б'ЮТЬ МІТИНГУВАЛЬНИКІВ

Вівторок, 29 листопада 2011, 08:57

У Маріїнському парку Києва, напроти будівлі Кабінету міністрів, відбувається сутичка між правоохоронцями й активістами громадської організації "Ніхто крім нас".

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у вівторок вранці представники організації намагалися поставити намет, однак це місце одразу ж оточили співробітники спецпідрозділу "Беркут", які завадили даними діям.

Депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Пашинський заявляє, що міліція під Кабміном побила до втрати свідомості чорнобильця.

"Беркут" почав розганяти мітинг чорнобильців, який проходить біля будівлі уряду, повідомляє з посиланням на нього прес-служба "Батьківщини".

"Від дій "Беркуту" постраждав один із лідерів чорнобильців Харкова Володимир Проскурін", - сказав Пашинський.

За словами депутата, Проскурін станом на 9:50 лежить без свідомості. На місце події викликали швидку допомогу.

Водночас, за інформацією "Інтерфаксу", до місця сутички продовжують підходити правоохоронці. Вони взяли в кільце місце, де активісти намагалися встановити намет.

Одного з учасників акції намагалися затримати, але йому вдалося вирватися. Ще одному мітингувальнику стало зле й соратники посадили його на лавку в парку.

Обстановка залишається напруженою, тривають словесні перепалки. У парку також стоїть декілька міліцейських мікроавтобусів із затемненими вікнами.

Неподалік у Маріїнському парку, біля будівлі Верховної Ради, стоять ще декілька десятків прихильників "БЮТ-Батьківщини".

Крім того, близько 150 людей зібралися біля центрального підходу до будівлі парламенту на вул. Грушевського, у них переважають прапори громадської організації "Ніхто крім нас".

Співробітники "Беркута" продовжують тримати в оточенні місце інциденту. Вони вилучили в учасників акції протесту декілька наметів, які ті так і не встигли встановити.

До будівлі уряду продовжують підходити нові групи мітингувальників. Станом на 9:55 їх зібралося вже близько 300-400 людей.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування