Чорнобильців у Донецьку допитували слідчі вночі

Вівторок, 29 листопада 2011, 09:39

У Донецьку більш як 25 чорнобильців продовжують голодування у наметовому містечку біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду.

Про це повідомив член ініціативної групи голодуючих, голова донецької обласної організації інвалідів-чорнобильців "Чорнобиль Єдність" Микола Гончаров.

За його словами, минула ніч у наметовому містечку голодуючих пройшла спокійно, хіба що було дуже холодно, а голодуючі перебувають у неопалювальних наметах.

Гончаров також повідомив, що ввечері 28 листопада до голодуючих приходили слідчі прокуратури, які протягом кількох годин проводили опитування учасників акції, з`ясовували всі обставини знесення намету 27 листопада, під час якого помер учасник голодування, 70-річний Геннадій Конопльов.

Гончаров висловив обурення у зв`язку з тим, що правоохоронні органи приходять до голодуючих "чомусь тільки вночі", і скептично оцінив дії прокуратури, тому що ніхто з голодуючих не вірить, що це буде "повне і всебічне розслідування".

"Ми і раніше неодноразово зверталися до прокуратури з вимогою розслідувати порушення закону щодо чорнобильців, дітей війни, воїнів-афганців. І що? Від прокурора області ми дотепер не одержали жодної відповіді", - сказав Гончаров.

На запитання, чи виходили на зв`язок з учасниками акції протесту народні депутати Рінат Ахметов, Володимир Рибак і Юхим Звягільський, яких чорнобильці просили про допомогу через ЗМІ, Гончаров відповів: "Ніхто до нас не приходив і не телефонував".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування