У Києві вбили фотокореспондента

Вівторок, 29 листопада 2011, 14:07

У Києві вбито фотокореспондента Віталія Розвадовського.

Таку інформацію "Українській правді" підтвердив начальник ДГЗ МВС Володимир Поліщук.

За його словами, вбивство сталося у понеділок ввечері на Харківському масиві.

Фотокореспондент отримав кілька ножових поранень.

У міліції уточнили, що порушено кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу (навмисне вбивство).

Заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимир Дмитренко повідомив, що Розвадовський отримав чисельні ножові поранення в голову і помер від втрати крові.

"Бійка розпочалася десь о 23-й годині, смерть зафіксовано о 3-й годині. Міліція швидко встановила особу потерпілого, одразу було поставлено до відома керівництво. Адже злочини проти журналістів на особливому контролі", - розповів він, повідомляє "Телекритика".

За його словами, вбивство може бути незабаром розкрите.

"У нас є підозрюваний. Саме у цей момент його затримують. Деталі зможу розказати після його затримання. Але вже можна стверджувати, що підтверджується основна версія - це побутовий конфлікт. Він трапився на сходовій клітині, недалеко від квартири вбитого (однак колегам Розвадовського відомо, що він жив на Печерську, а не на Харківському масиві)", - сказав Дмитренко.

"Причина конфлікту буде встановлюватись, адже з підозрюваним ми ще не спілкувались. Із зібраними доказами можна на 80% сказати, що причина вбивства не пов'язана з журналістською діяльністю", - додав він.

Пізніше в коментарі ЛІГАБізнесІнформ Дмитренко сказав, що підозрюваний у вбивстві фотокореспондента затриманий.

Коментуючи поширену в інтернеті інформацію про те, що найближча до місця злочину лікарня на "Червоному Хуторі" не прийняла фотокореспондента, який спливав кров'ю, Дмитренко сказав:

"Як не прийняла? Він помер під час операції. Я не знаю, звідки така інформація. Його повезли в лікарню швидкої медичної допомоги одразу ж. По 103 пішло повідомлення про те, що доставлений чоловік з ножовими пораненнями".

При цьому Дмитренко спростував інформацію про те, що окрім самого фотокореспондента був поранений його друг: "Ні, він (Розвадовський) був один. Бійка була один на один".

Коментуючи інформацію журналістів про те, що міліція нібито вилучила у загиблого якусь флешку, Дмитренко сказав:

"Та ні, я вас благаю. Кіно надивилися. Менше телевізор дивитися треба. Звичайна битовуха".

Колеги Розвадовського виключають, що вбивство фотокореспондента було пов'язано з його професійною діяльністю.

Як розповів Сегодня відповідальний секретар "2000" Михайло Денисенко, Віталій не займався журналістськими розслідуваннями і не вів специфічних кримінальних або ж політичних тем.

Розвадовський працював у тижневику "2000".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування