Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв погрожує Європі й США "ударним угрупованням"

Вівторок, 29 листопада 2011, 16:55

Президент Россі Дмитро Медведєв поставив у режим "бойова робота" радіолокаційну станцію Воронеж-ДМ як відповідь на розгортання Європою й США системи ПРО.

Про це Медведєв заявив, перебуваючи в Калінінградській області, повідомляє сайт Кремля.

"Я розраховую, що даний крок буде сприйнятий західними партнерами як сигнал готовності нашої країни до адекватної відповіді на ті загрози, які несе у собі система ПРО нашим стратегічним ядерним силам", - заявив Медведєв.

При цьому він підкреслив, що РЛС - це інструмент контролю й не несе загрози сусідам.

Він також зазначив, що Москву не задовольнять заяви з боку Європи й США, що розгортання системи ПРО не несете загроз Росії.

"Усних заяв мало. Коли нам кажуть: "Це не проти вас", мені хочеться сказати: "Шановні друзі, та радіолокаційна система, що сьогодні почала роботу - це не проти вас. Це для вас і для вирішення тих завдань, які ми перед собою ставимо", - сказав Медведєв.

Він також зазначив, що подальші дії Кремля будуть залежати від рішень лідерів США і Європи, оскільки Росія пропонувала спільну систему протиракетної оборони.

"Якщо наш сигнал не буде почутий, як я сказав 23 листопада, ми будемо застосовувати інші засоби захисту, включаючи вживання жорстких заходів протидії й розгортання ударного угруповання", - заявив Медведєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування