Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дозволив рубати ліс під Києвом, хоча Янукович обіцяв не допустити

Середа, 30 листопада 2011, 09:19

Апеляційний адмінсуд Києва визнав законним рішення депутатів селища Коцюбинське під Києвом про виділення земельних ділянок у лісі під забудову.

Як пише "Дело", прокуратура Київської області просила визнати згадане рішення селищної ради Коцюбинського незаконним.

Суд розглядав питання: чи мали право депутати Коцюбинського розпоряджатися землею навколо селища. Прокуратора Київської області разом із Київською міською радою наполягали на тому, що ця земля належить Києву, а значить селище не мало на неї права.

У свою чергу, представник Коцюбинської селищної ради Денис Крайник за підтримки Київської обласної адміністрації стверджував, що селищні депутати в земельних питаннях дотримувалися закону.

Колегія з трьох суддів під головуванням Тамари Грищенко своїм рішенням підтримала Коцюбинських депутатів.

"Таке рішення нас не влаштовує і ми будемо подавати апеляцію", - заявив начальник відділу прокуратури Київської області Андрій Сивець після рішення суду.

Видання нагадує, що селищна рада смт. Коцюбинське свого часу самовільно розширила кордони селища на 4 тисячі гектарів за рахунок київського лісу. Згідно з даними сайту Верховної Ради, площа селища становить усього 86 гектарів.

Протягом 3 років журналісти й активісти у судах намагаються скасувати рішення селищної ради, згідно з якими сотні гектарів лісу стали приватною власністю кооперативів депутатів селищної ради й - згідно з постановою слідчого - підставних осіб.

На одній із сесій депутати селища Коцюбинське ухвалили рішення щодо будівництва багатоквартирних будинків, для чого знадобиться продовжити вирубку лісу навколо селища.

Таке рішення депутати прийняли на прохання селищного голови Вадима Садовського, який є членом Партії регіонів.

"Іншими рішеннями затверджено будівництво в лісі доріг", - пише у своєму блозі журналіст і депутат смт. Коцюбинське Ірина Федорів, яка не один рік бореться з загрозою знищення київського лісу біля селища.

За її даними, проекти рішень депутатам ніхто на руки не видає, їх на комісіях не обговорюють, і вносяться вони безпосередньо в день проведення сесії. Проекти рішень готують депутати, які отримали земельні ділянки в лісі.

Федорів передавала президенту Віктору Януковичу документи з підписами, зібраними на захист лісу й за надання йому статусу Національного парку.

Янукович обіцяв вивчити цю проблему й припускав, що влада, "швидше за все", втрутиться в це питання, щоб не допустити вирубку. "Не почали (рубати ліс)? Ну, значить, і не почнуть. Ми зупинимо цей процес", - пообіцяв тоді Янукович.

Незабаром Генпрокуратура назвала розподіл земельних ділянок у лісі "дерибаном" і підготувала низку позовів у суди, але вирубка продовжилася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування