Луценко: за святкування Дня прокуратури треба саджати Януковича

Середа, 30 листопада 2011, 09:57

Екс-міністр Юрій Луценко вважає, що за святкування Дня прокуратури в Національній опері президента Віктора Януковича, який брав участь у заході, треба посадити.

Про це він заявив на початку судового засідання у Печерському суді в середу, яке невдовзі було перенесене, пише УНІАН.

"Я сиджу за святкування Дня міліції, тому треба витягувати по одному і саджати", - сказав він.

Водночас екс-міністр повідомив, що у вівторок в СІЗО його відвідали представники Ради Європи. За його словами, вони цікавились умовами його утримання та наданням медичної допомоги, і дійшли висновку, що він утримується як політичний в’язень і медична допомога йому надається неналежним чином.

У свою чергу адвокат екс-міністра Ігор Фомін, коментуючи заяву підсудного за результатами відвідування його представниками Ради Європи, зазначив, що вона матиме певну користь для захисту Луценка, оскільки відповідна скарга на дії українських правоохоронних органів та правосуддя знаходиться на розгляді в Європейському суді з прав людини.

Стосовно заяви екс-голови МВС з приводу необхідності притягнення Януковича до відповідальності, Фомін зазначив, що якщо його підзахисний хоче мати логічне продовження з цього приводу, то йому треба відповідним чином документально її оформити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування