Німецькі депутат і розвідник закликають не відштовхувати Україну

Середа, 30 листопада 2011, 12:58

У Німеччині закликають не ставити в залежність від судового процесу європейську перспективу для України, оскільки це загрожує зближенням Києва з Москвою.

Так вважають колишній глава розвідки ФРН Аугуст Ханнінг і депутат бундестагу від ХДС Карл-Георг Веллманн у своїй статті, опублікованій у Handelsblatt, переклад якої наводить Инопресса.

"Чи варто ставити відносини із країною в залежність від судового процесу, документів якого ми навіть не бачили?" - задаються питанням автори.

"Адже процес над Ходорковським у Росії не перешкодив нам підтримувати відносини з Росією, та й Китай, незважаючи на непросту ситуацію із правами людини, є привабливим економічним партнером для ЄС", - говориться в статті.

У матеріалі підкреслюється, що демократія й права людини, безсумнівно, мають стояти на порядку денному переговорів, однак було б невірно ізолювати Україну.

У противному випадку, пишуть автори статті, вона на тлі економічних труднощів зважиться на іншу інтеграцію - а ближче всіх перебуває Росія, пишуть автори.

"На користь більш глибокої інтеграції України в ЄС говорить, зокрема, сильна потреба української економіки в модернізації, що може задовольнити тільки Захід", - вважають автори.

У той же час вони відзначають, що реакція на вирок Юлії Тимошенко була однозначною: візит президента країни Віктора Януковича в Брюссель скасували незадовго до його початку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування