Європарламент проситиме пустити Тимошенко і Кº у політику

Середа, 30 листопада 2011, 20:29

Європарламент закликає українську владу забезпечити реалізацію прав екс-прем'єра Юлії Тимошенко та інших опозиційних лідерів на участь в політичному процесі.

Такий заклик міститься в проекті резолюції ЄП, текст якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Резолюція буде винесена на голосування у четвер в рамках засідання ЄП.

Основою резолюції є рекомендації Раді ЄС, Європейської комісії та Європейської служби зовнішніх відносин щодо переговорів з Україною щодо Угоди про асоціацію.

Раніше рекомендації були підтримані парламентським комітетом з питань закордонних справ.

Доповідачем рекомендацій виступив депутат Річард Легутко (група європейських консерваторів і реформаторів, Польща), співдоповідачем по економічній частині документу (зоні глибокої та всеохоплюючої вільної торгівлі) - Павло Залевський (група європейських народників, Польща).

"Закликати президента і владу України привести політичну, правову і адміністративну ситуацію в країні відповідно до того, що було узгоджено в порядку денному асоціації, а також сприяти належному управлінню та повазі верховенства права, як фундаментальних принципів у контексті відносин між ЄС і Україною", - йдеться в резолюції.

"Гарантувати, що Юлія Тимошенко та інші лідери опозиції мають право реалізувати своє право повноцінної участі в політичному процесі, як зараз, так і в майбутніх виборах в Україні", - сказано в документі.

ЄП також висловлює стурбованість щодо свободи ЗМІ, громадянського суспільства, проведення виборів і верховенства права в Україні, коли "нинішня політична ситуація в Україні, особливо в області цивільних свобод і верховенства закону, йде в розріз з духом Угоди про асоціацію, за яким ведуться переговори".

"ЄС рішуче виступає за стабільну і демократичну Україну, яка поважає принципи соціальної ринкової економіки, верховенства закону (в тому числі незалежну судову систему), права людини, захист меншин і яка гарантує основні права", - наголошується в резолюції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News