Азаров запевняє, що з МВФ усе конструктивно

Субота, 5 листопада 2011, 09:06

Прем’єр Микола Азаров оцінює черговий етап переговорів з Міжнародним валютним фондом як цілком конструктивний.

Як повідомляє в суботу прес-служба уряду, під час чергового оцінювання виконання програми співпраці між Україною та МВФ сторонам вдалося знайти порозуміння практично з усіх питань.

Місія МВФ відзначила, що показники функціонування економіки України демонструють позитивну динаміку.

Сторони також обговорили прогнози на 2012 рік, проблеми, що можуть постати перед Україною та регіоном в короткостроковому періоді у зв’язку із ситуацією в світовій економіці та на фінансових ринках, а також політику та реформи, необхідні для забезпечення сталого відновлення економіки України в середньостроковому періоді.

Як зазначає прес-служба, уряд України поділяє занепокоєння місії МВФ можливим ускладненням зовнішньої кон’юнктури через сповільнення глобальної економіки.

Щоб мінімізувати наслідки очікуваної кризи, Кабінет міністрів веде системну роботу із запровадження програм імпортозаміщення, закріплення українських товарів на нових ринках, входження України до зон вільної торгівлі, обмеження запозичень тощо.

Уряд вітає продовження обговорення з представниками МВФ заходів, необхідних для завершення другого перегляду в рамках угоди "стенд-бай".

У даний момент уряд та МВФ продовжують консультації щодо можливих сценаріїв розвитку економічної ситуації в середньостроковій перспективі з огляду, в першу чергу, на ситуацію, що складається в Євросоюзі, а також на можливі результати переговорів з Російською Федерацією щодо зниження ціни на газ, зазначили в прес-службі.

Разом з тим, прес-секретар прем’єра Віталій Лук’яненко спростував заяву про відмову Азарова зустрічатися з представниками місії МВФ.

"Повідомлення про те, що керівництво України не зустрічалося з місією МВФ, або навіть відмовлялося від зустрічі – це або некомпетентна брехня, або провокація тих, хто, як відомо, у 2009 році своєю брехнею зірвав співробітництво з МВФ", - йдеться у переданому УНІАН коментарі Лук’яненка.

"Під час роботи місії МВФ в Україні зустрічі з керівниками міністерств та відомств відбувалися щодня. Місія інтенсивно здійснювала оцінку виконання Україною програми співробітництва. Кілька разів з місією зустрічався і прем’єр-міністр України Микола Азаров", - зазначив Лук’яненко.

Як повідомлялося, постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр в п’ятницю заявив, що місія Фонду, яка працювала в Україні з 25 жовтня до 3 листопада, вирішила зробити перерву в переговорах з українською владою.

За результатами візиту, як передбачалося, місія повинна була рекомендувати раді директорів МВФ завершити перегляд програми за угодою stand by і надати Україні черговий транш фінансування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування