Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Табачника пропонують виключати з інституту за те, що зробив Янукович

Понеділок, 7 листопада 2011, 16:02

Міністерство освіти пропонує відраховувати студентів за плагіат.

Відповідне положення міститься в остаточній редакції закону про вищу освіту, підготовленому Міносвіти, повідомляє Комерсант-Україна.

Так, після громадського обговорення й піврічного допрацювання законопроект зазнав низку змін.

У ньому з'явилося поняття "плагіат" - "відтворення в письмовому виді чужого тексту, опублікованого на паперовому або електронному носії, під своїм ім'ям без посилання на автора".

Установлення фактів плагіату, відповідно до документа, може стати приводом для відрахування студента з ВНЗ, як за заборгованість за навчання або неуспішність.

При цьому механізму контролю автентичності студентських робіт законопроект не містить. 

Також законопроект розширює фінансову автономію вузів, зокрема, дозволяючи їм надавати студентам платні послуги, перелік яких буде встановлюватися урядом, і самостійно витрачати отримані кошти.

Розмір плати за навчання пропонується фіксувати в контракті зі студентом, при цьому в ч. 7 ст. 67 зазначається, що сума може мінятися з врахуванням "певного у встановленому порядку офіційного індексу інфляції за попередній календарний рік".

У студентській профспілці "Пряма дія" думають, що законопроект не враховує думки студентів і дає можливості для корупції.

"Плата за навчання може мінятися на розсуд ВНЗ, що може використовуватися як інструмент фінансового тиску на студентів. Це комерціалізація освіти",- заявив активіст профспілки Андрій Мовчан.

У документі також говориться, що розмір мінімальної стипендії не може бути меншим за середній прожитковий мінімум (зараз - 934 грн).

Якщо ця пропозиція буде підтримана депутатами, стипендія виросте практично у два рази — зараз у вузах III-IV ступеня акредитації студенти одержують від 530 грн на місяць. 

Як раніше писала Українська правда, книга президента Віктора Януковича "Opportunity Ukraine" виявилася плагіатом.

Також у плагіаті викривали секретаря РНБО Раїсу Богатирьову

Також нещодавно в плагіаті був викритий депутат-регіонал Володимир Зубанов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування