Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко даватиме пільги тільки "бідним" депутатам

Субота, 10 грудня 2011, 10:50

Мінсоцполітики готує законопроект, що передбачає надання пільг, зокрема, народним депутатам, тільки якщо дохід на члена їх родини не перевищує прожиткового мінімуму.

Про це повідомив міністр соціальної політики, віце-прем'єр Сергій Тігіпко у своїй статті, опублікованій в суботу в "Дзеркалі тижня. Україна".

"Найближчим часом Мінсоцполітики внесе законопроект, який передбачає, що пільги народним депутатам, депутатам місцевих рад, прокурорам, суддям, представникам силових структур та іншим категоріям пільговиків надаватимуться тільки в тому випадку, якщо дохід на члена родини цієї людини не перевищуватиме прожиткового мінімуму", - пише Тігіпко.

За його словами, "це теж великий резерв для економії".

"Такі ініціативи неминуче наразяться на жорсткий опір і критику бюрократичного апарату. Але цей опір потрібно долати. Якщо ми говоримо про скорочення видатків і підвищення податкового навантаження на багатих, то насамперед потрібно починати із себе", - вважає міністр.

За словами Тігіпка, сьогодні серед багатих українців не лише бізнесмени, а й величезна кількість чиновників різного рівня.

"За нашими підрахунками, нині тільки 23% коштів, які виділяються з бюджету на соціальні пільги, отримують бідні люди", - зазначив він.

Міністр також передбачає, що податок на багатство в Україні запроваджуватиметься тимчасово, на п’ять років.

"Цей податок — один із заходів, які допоможуть вчасно виплачувати пенсії, збалансувати бюджет. Мине п’ять років, і ми зробимо висновки: чи ефективні антикризові заходи, яку користь принесли нинішні реформи, як змінився бізнес-клімат", - пише Тігіпко.

"Якщо ми зможемо дати бізнесу те, чого він хоче, — дерегуляцію, просту та зрозумілу систему сплати податків, відсутність поборів і корупції, то бізнес сам захоче ділитися з державою та брати участь у встановленні соціальної рівності в Україні", - вважає віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування