Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На акцію в Москві хочуть прийти 60 тисяч людей

Субота, 10 грудня 2011, 11:12

У суботу в російських містах проходять масові мітинги, учасники яких висловлюють незгоду з підсумками виборів до Держдуми.

У Москві акція, як очікується, пройде з 14:00 до 18:00 за місцевим часом. Про її підтримку заявили в соціальних мережах близько 60 тисяч осіб, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Близько 1,5 тисяч людей вже зібралися біля сцени на Болотній площі в Москві.

За даними правоохоронних органів, число затриманих на мітингах в різних російських містах не перевищує 50 осіб.

За офіційними даними, найбільше людей - близько 40 - було затримано в Хабаровську. По декілька людей затримано в Читі, Іркутську і Благовєщенську, передають у прес-центрі МВС.

Водночас у Москві опозиціонери, які відбувають адміністративний арешт за непокору поліції під час мітингу, проводять акцію протесту в спецприймальнику.

"Відмовилися брати участь у ранковій перекличці. У вікна вивішуємо плакати "Свободу політв'язням", "Геть поліцейську державу!", - написав у своєму блозі активіст руху "Солідарність" Ілля Яшин, заарештований за непокору поліції під час мітингу, що пройшов у Москві 5 грудня.

"Раз на годину колективно стукаємо в двері камер, скандуючи ці ж гасла. Адміністрація погрожує заборонити передачки", - цитує активіста ЛігаБізнесІнформ.

Разом з тим, в Комуністичній партії РФ вважають нелегітимними вибори 4 грудня в Держдуму РФ через величезну кількість фальсифікацій їх результатів.

"КПРФ заявляє, що минулі вибори в Державну Думу були нечесними і невільними. Ми вважаємо їх нелегітимними, як з моральної, так і з політичної точок зору", - йдеться в заяві президії ЦК КПРФ, текст якої розміщений на сайті партії, передає Інтерфакс.

У партії також заявили, що юридична служба КПРФ підготувала офіційне звернення до судів і в правоохоронні органи "по тисячах порушень на виборах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування