У метро на Майдані хотіли встановити намет

Субота, 10 грудня 2011, 12:37

Представники "Коаліції учасників помаранчевої революції" та "Чорного Комітету" намагалися встановити намет на платформі станції метро "Майдан Незалежності".

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

 


Таким чином близько 50 представників цих організацій в суботу намагалися провести акцію протесту проти заборони на проведення мирних зборів.

Проте їм перешкодили працівники правоохоронних органів.

 

 

Зав'язалася невелика бійка, після чого двох протестувальників забрали у відділення міліції метрополітену.

Як пояснив член "Чорного Комітету" Богдан Тицький, рішення провести акцію саме під землею викликано тим, що на поверхні, на Майдані Незалежності, влада заборонила проведення будь-яких акцій через встановлення новорічної ялинки.

"Саме тому опозиція змушена піти під землю", - додав Тицький.

 

 

Водночас, як розповіли "Інтерфакс-Україна" у столичній міліції, раніше КУПР подала заявку на проведення акції проти встановлення ялинки на Майдані Незалежності і обіцяла її провести на центральній площі Києва.

Але замість цього, учасники акції спустились на станцію метро і спробували встановити на платформі намет, "чим грубо порушили не тільки правила проведення масових акцій, але правила безпеки на режимному об'єкті, яким є метрополітен".

Стосовно двох затриманих складені адмінпротоколи.

Крім того, в міліції розцінили такі дії учасників акції, організованої КУПР, як провокаційні і спрямовані на те, щоб привернути увагу ЗМІ до своєї організації.

Відео Катерини Аврамчук, УП 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...