Кримські татари просять провести форум на свій захист

Субота, 10 грудня 2011, 13:48

Кримські татари закликають Київ провести форум з питання відновлення їхніх прав.

Про це йдеться в резолюції, ухваленій у суботу на мітингу в Сімферополі з нагоди Міжнародного дня прав людини, передає Інтерфакс-Україна.

Учасники мітингу заявили про свою прихильність цілям побудови незалежної і демократичної української держави, її інтеграції в Європейський Союз.

"Недотримання повною мірою прав людини, як і відкрите ігнорування Україною необхідності відновлення прав кримсько-татарського народу, що повертається після десятиліть вигнання на свою батьківщину, є головними перешкодами на шляху побудови в Україні громадянського суспільства", - йдеться в резолюції.

Крім того, в документі міститься заклик до президента Віктора Януковича, Верховної Ради, політичних партій, громадських рухів підтримати ідею кримських татар про проведення форуму з питання відновлення їх прав, забезпечення безпеки і гарантій розвитку.

Учасники мітингу висловили вдячність міжнародним організаціям, зокрема представникам Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ та ООН, які підтримують ідею проведення такого форуму.

Мітинг був організований кримсько-татарськими організаціями за підтримки Меджлісу кримсько-татарського народу. Усього в мітингу брали участь близько 2 тисяч осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування