Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада пропонує донецьким чорнобильцям "бартер"

Неділя, 11 грудня 2011, 15:44

У Донецьку голодуючим чорнобильцям місцева влада пропонує згорнути акцію протесту в обмін на компенсацію пенсійних виплат за листопад-грудень.

Про це повідомив УНІАН один з членів ініціативної групи протестуючих чорнобильців Володимир Сумароков.

За його словами, в неділю після 11:00 до них у наметове містечко приїхав заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Фомін.

"Він запропонував згорнути акцію, а натомість керівники акції й учасники голодовки одержать недоотримані пенсійні виплати за листопад і грудень 2011року", - сказав чорнобилець, зазначивши, що Фомін пропонує компенсації близько 100 учасникам акції.

"Ми пропонуємо інший варіант: якщо держава не спроможна виплачувати пенсії, нехай обласна рада на сесії ухвалює рішення і нехай пенсії, визначені рішенням суду, виплачують з обласного бюджету. А як вони з Києвом ці питання узгоджуватимуть, нам байдуже. Але виплати для всіх, а не окремим людям. Або всім, або нікому", - зазначив Сумароков.

"У нас, крім тих, хто оголосив голодовку, була група підтримки, яка щодня приходила, вони за станом здоров'я чи з інших причин не брали участі в голодовці, але з нами стояли, і ми їх залишити не можемо. Наша позиція така", - додав він.

"Вони хочуть, аби було прийнято рішення зараз, а ми говоримо, що нам квапитися нема чого", - заявив Сумароков, відзначивши, що переговори ще не закінчені.

Разом з тим, начальник Донецького мiськуправлiння мiлiцiї Юрiй Седнєв на брифінгу в неділю заявив, що пiдставою для знесення спiвробiтниками мiлiцiї наметового мiстечка чорнобильцiв може бути лише спецiальне рiшення суду.

На запитання, чи є у правоохоронцiв наказ про знесення наметового мiстечка, Седнєв сказав: "Пiдставою може бути тiльки рiшення суду. Коли буде рiшення суду про знесення, тодi ми його зноситимемо", повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на iнтернет-видання "Острiв".

Вiн додав, що рiшення суду про припинення акцiї передбачає складання протоколу. "Далi буде документування i все iнше", - наголосив Седнєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування