Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко можуть перевести назад у сиру брудну камеру?

Понеділок, 12 грудня 2011, 09:30

Якщо Юлія Тимошенко не буде докладати зусиль до свого одужання, її можуть повернути з медсанчастини СІЗО в камеру для відбування покарань. 

Про це повідомляє газета "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на керівництво слідчого ізолятора.

"Якщо людина не буде лікуватися, то її потрібно або перевести в камеру, або тримати під вартою. А не займати місце в лазареті", - сказав голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лисицьков. 

За його словами, питання про подальше місцеперебування Тимошенко керівництво СІЗО розгляне наступного тижня.

Адвокати екс-прем'єра обурені цим:

"Тобто "переселення" ніяк не пов'язане з одужанням. Це що за найвища міра цинізму?", - заявив газеті захисник Сергій Власенко.  

При цьому в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" Власенко пов’язав переведення Тимошенко в лікувальну палату СІЗО з приїздом в Україну Європейської комісії з протидії катуванням.

"Тиждень тому, напередодні приїзду в Україну Європейської комісії з протидії катуванням, Тимошенко була переведена в медсанчастину. Її помістили в камеру, яка виявилася значно чистішою за ту, в якій вона утримувалася попередні чотири місяці – на стінах свіжа фарба", - зазначив він.

Власенко частково підтвердив слова першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про умови утримання Тимошенко: "Там справді стоїть телевізор, але не плазма".

"Перше питання представників комісії, коли вони увійшли в цю камеру: "Чому тут так явно пахне фарбою?" У ніч перед приїздом комісії вони пофарбували стіни, поклали новий лінолеум, але під ним усе одно відчуваються діри в підлозі! Тобто все це була абсолютна показуха!", - заявив Власенко. 

Між тим, "Комсомольська правда" з посиланням на фахівців із лікування міжхребетних гриж пише, що призначений Тимошенко курс лікування може бути небезпечний для неї.

За словами фахівців, одних знеболювальних мало, ліки лише знімають біль і набряк, а потрібен іще курс фізіотерапії. У нього входять магнітотерапія, ультразвук, електрофорез.

Для всіх цих маніпуляцій необхідна спеціальна апаратура. А як розповіли газеті в Пенітенціарній службі, у Лук'янівському СІЗО її немає. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування