Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі вважають, що Янукович повівся з ними, як із собакою

Понеділок, 12 грудня 2011, 12:20

У Євросоюзі вважають, що президент Віктор Янукович вчинив з ними недобре, не виправдавши надію на декриміналізацію статті, за якою засудили Юлію Тимошенко.

Про це розповів адвокат і депутат від БЮТ Сергій Власенко, відповідаючи на запитання журналіста "Комерсант-Україна" про те, чи поставили БЮТівці хрест на ідеї домогтися звільнення Тимошенко через декриміналізацію ст. 365 КК.

"Декриміналізація була не нашою ініціативою. Це був можливий вихід із ситуації для влади, яка таким чином могла зберегти обличчя в очах європейської громадськості", - зазначив Власенко.

"Європейський союз порекомендував владі позбутися цієї старої норми радянського Кримінального кодексу, гармонізувати законодавство – і ситуація була б вирішена. Наскільки я розумію, влада в особі президента Януковича обіцяла це зробити", - сказав він.

Власенко розповів, як один із дипломатів у розмові з ним оцінив ситуацію з відмовою Януковича від декриміналізації.

"Президент вчинив із представниками ЄС, приблизно як людина з собакою: спочатку він тряс шматком м'яса перед її носом, а потім різко відсмикнув руку зі словами "я ж нічого не обіцяв", - передав він слова дипломата.

"Це (декриміналізація) був спосіб для влади вийти з тієї дурної ситуації, яку вона сама створила. Ми готові були їм у цьому допомогти, незважаючи на всі наші розбіжності", - підкреслив Власенко.

Захисник також зазначив, що "є інформація", що канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорювала справу Тимошенко на одній із зустрічей із Януковичем.

"Вона сказала йому: "Тобто, за вашим законом, якщо я зараз ухвалюю рішення щодо виділення декількох мільярдів євро Греції, то виходить, що наступний уряд посадить мене у в’язницю, оскільки я позбавила своїх громадян коштів? І ваші експерти доведуть збитки. Це абсурд! Адже я ухвалюю політичне рішення", - переказав він слова Меркель.

"При цьому навіть настільки ангажована Генеральна прокуратура не змогла сказати ні слова про особисті вигоди Тимошенко в "газовій справі", тому що їх немає й бути не може", - додав Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування