Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раді пропонують тягнути з мобільних операторів гроші на пенсії

Понеділок, 12 грудня 2011, 13:48

У Верховній Раді пропонують змусити мобільних операторів платити додатковий збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 7%.

Член комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олег Царьов (Партія регіонів) зареєстрував законопроект №9577, який пропонує розширити список платників збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Текст документа ще не оприлюднений, але, як сказав Царьов газеті "Комерсант-Україна", зміни торкнуться операторів мобільного зв'язку.

Крім збору до Пенсійного фонду (ПФУ) у розмірі 7,5%, який зараз платять споживачі за надані їм послуги, ще 7% планується стягувати з самих операторів.

"Цей платіж допоможе скоротити дефіцит Пенсійного фонду", - заявив "регіонал", не уточнивши економічний ефект для бюджету ПФУ від збільшення податкового навантаження.

Заступник голови комітету з питань транспорту й зв'язку Юрій Мороко (ПР) вважає, що скорочувати дефіцит Пенсійного фонду потрібно, але не за рахунок телекомунікаційної галузі, яка протягом 5-10 років знижувала тарифи на мобільні послуги.

"Ставлення до ініціативи негативне. Навіть чинні 7,5% сприймаються як одіозні, адже більше 10 років тому вони вводилися як податок на розкіш, і при цьому продовжують діяти", - говорить Мороко. 

За даними Державної служби статистики, у січні-жовтні 2011 року при чинній ставці у 7,5% Пенсійний фонд отримав 2 млрд грн. 

Учасники ринку мобільного зв'язку вважають, що введення нового збору призведе до зростання тарифів, оскільки податкове навантаження на їхніх споживачів збільшиться вдвічі.

Як відомо, влітку депутати ухвалили пенсійну реформу, зокрема, підвищивши пенсійний вік.

А восени Кабінет міністрів пообіцяв подати до парламенту законопроекти, які вводять податок на багатство (800 млн грн щорічно) і 12%-й податок на операції з офшорами (0,93-1,98 млрд грн) заради скорочення дефіциту ПФУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування