Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Путіна в боротьбі за крісло приєднався мільярдер

Понеділок, 12 грудня 2011, 14:05

Бізнесмен, власник групи ОНЕКСІМ Михайло Прохоров заявив, що збирається балотуватися на посаду президента Росії.

Про це повідомляє ВВС

"Я прийняв рішення, це, напевно, саме серйозне рішення в моєму житті. Я йду на президентські вибори", - сказав Прохоров на прес-конференції.

Він заявив, що готовий піти на союз із екс-міністром фінансів Олексієм Кудріним у проекті створення нової демократичної партії. Раніше Кудрін висловився за відставку глави ЦВК у зв'язку з фальсифікаціями.

Бізнесмен планував брати участь у виборах у Держдуму як лідер партії "Правое дело", у яку вступив у червні цього року й очолив її. Це партія, лояльна Кремлю.

У вересні після скандалу делегати з'їзду змістили Прохорова з посади партійного лідера за те, що той хотів включити до передвиборного списку опозиціонера засновника фонду "Місто без наркотиків" Євгенія Ройзмана.

Після цього Прохоров заявив, що має намір домагатися відставки першого заступника глави адміністрації президента Владислава Суркова, назвавши його "ляльководом".

На парламентських виборах 4 грудня партія "Правое дело" зайняла останнє місце, набравши близько 0,59% голосів.

Бізнесмен входить у трійку найбагатших бізнесменів Росії. Журнал Forbes оцінив його статки в 18 мільярдів доларів.

Документи до ЦВК РФ подав тільки прем'єр-міністр Росії Володимир Путін. Відомо також про намір балотуватися від партії "Яблуко" - Григорія Явлінського, від "Справедливої Росії" — Сергія Миронова.

Документи також надійшли від лідера "Іншої Росії" Едуарда Лимонова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...