Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова переадресувала справи журналістів до Пшонки

Понеділок, 12 грудня 2011, 18:04

Звернення журналістів до президента з вимогами розслідувати факти порушення їхніх прав, перешкоджання професійній діяльності та злочинів, передані до Генпрокуратури.

Про це повідомив на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско.

Він нагадав, що йдеться про звернення, яке представники ЗМІ передали Януковичу 23 листопада, у Міжнародний день боротьби з безкарністю.

"Воно було зареєстроване в адміністрації президента, ми його проаналізували і передали за належністю до Генпрокуратури з проханням надати інформацію про результати розслідування цих злочинів, а також інформувати адміністрацію президента та Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів", - цитує Іванеско прес-служба президента.

Він додав, що серед викладених у зверненні фактів є як давно відомі, так і нові.

"Думаю, що після аналізу Генпрокуратури ми отримаємо докладну інформацію по кожному з них", - зауважив керівник Головного управління. 

"Президент Віктор Янукович зацікавлений в утвердженні свободи слова, а це неможливо без того, щоб в Україні дотримувалися права журналістів, об’єктивно і повно розслідувалися злочини проти журналістів та факти перешкоджання журналістській діяльності", – наголосив Іванеско.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...