Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" вже дорікають Росії в недалекоглядності

Понеділок, 12 грудня 2011, 18:38

Росія веде недалекоглядну політику щодо України.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов, коментуючи доручення прем'єра Миколи Азарова готувати держбюджет на 2012 рік за жорстким сценарієм, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми розуміємо сторону Москви: переукладати надвигідний для РФ контракт Газпром не бажає. Сенс їм розривати контракт, за яким вони можуть продавати Україні газ дорожче, ніж, приміром, Німеччини?", - підкреслив Лук'янов.

У той же час, він зазначив, що на зустрічах з колегами з російської Держдуми йому доводилося переконувати колег думати про зближення двох країн, а не про миттєві прибутки.

"Ми говорили, що той газовий контракт, який існує сьогодні, вносить в наші відносини більше негативу, ніж Ющенко, Тимошенко і вся помаранчева команда разом взята", - зазначив регіонал.

"Якщо Росія має намір торгувати дружніми відносинами між двома нашими народами, то, мені здається, ця політика недалекоглядна", - зазначив Лук'янов.

На його думку, така політика Кремля принесе Росії прибуток лише в короткостроковій перспективі.

"У майбутньому це лише створить атмосферу недовіри і погіршить відносини між двома народами", - переконаний депутат.

"Це дає привід тим, хто в Україні ставиться до Росії негативно, говорити про те, що, от, мовляв, вся ваша дружба, ось ваші відносини. РФ дере з вас за газ більше, ніж з німців, з якими ми воювали у ВВВ! Тому, я вважаю, російській команді не завадило б серйозно переглянути свої погляди на відносини з Україною", - сказав регіонал.

Відповідаючи на питання про те, чи потягне країна $400 за тисячу кубометрів російського газу, Лук'янов зазначив, що якщо "затягнути тугіше пояси, то потягнемо будь-яку ціну".

"Але це надзвичайно сильний удар по розвитку країни, по простих українцях, які в тому числі працюють на підприємствах, які споживають російських газ. І, звичайно, це відобразиться на українсько-російських відносинах", - додав політик.

Як відомо, глава правління "Газпрому" Олексій Міллер у понеділок у Москві заявив, що "Газпром" і "Нафтогаз Україна" не підпишуть угоду по газу до кінця грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування