Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія проігнорувала всі прогини Януковича - БЮТ

Понеділок, 12 грудня 2011, 19:45

Росія проігнорувала всі прогини перед Кремлем президента Віктора Януковича.

Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Пашинський, коментуючи доручення прем'єра Миколи Азарова готувати держбюджет на 2012 рік за жорстким сценарієм, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Починаючи з серпня-місяця пан Азаров не переставав говорити про те, що новий газовий контракт з'явиться з дня на день. Але абсолютно зрозуміло, що Росія не має наміру йти на поступки, незважаючи на всі прогини Банковій", - підкреслив Пашинський.

За його словами, головна мета Москви - ГТС України.

"Ніяких компромісів з Києвом не буде, поки в договорі чорним по білому не буде вказано, що ГТС йде у підпорядкування Кремля. Без цього ніяких поступок у ціні не може бути", - переконаний депутат.

"Більше того, якщо Україна раніше могла апелювати до європейської спільноти, могла заручитися підтримкою, в тому числі фінансовою, то тепер Янукович своєю дурною політикою просто завів нас у глухий кут. Ми, як гниле яблуко, падаємо в руки Росії", - сказав політик.

Він упевнений, що відносно України в кінцевому підсумку буде застосований білоруський сценарій, за яким всю енергетичну систему країни перепідпорядкували Росії.

Але, за його словами, "здавати національний інтерес заради збагачення пана Ахметова, Фірташа і Пінчука - стратегічна помилка влади".

"Крім того, я не розумію, з чого утворилася така ціна в 400 доларів за тисячу кубометрів російського газу. Ціна на російський газ повинна бути нижче, в районі 320-350 доларів - не більше", - зазначив депутат, колишній радник Тимошенко з енергетичних питань.

Раніше глава правління російського "Газпрому" Олексій Міллер, говорячи про газові переговори з "Нафтогазом Україна" заявив, що "новорічних подарунків не буде", маючи на увазі вірогідність підписання нової газової угоди в цьому році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...