Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Далай-ламу непокоїть ситуація в Україні

Вівторок, 13 грудня 2011, 07:25

Духовний лідер Тибету Далай-лама стурбований станом справ із дотримання прав людини й демократії в Україні.

Про це він сказав під час зустрічі з Богданом Данилишиним у Празі, повідомляє сайт очолюваної Данилишиним організації "Українська європейська перспектива".

Данилишин передав Далай-ламі лист щодо "сучасної ситуації з дотримання прав людини в Україні, захисту прав людини та політичних переслідувань, ув’язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко та інших опозиційних діячів та членів колишнього уряду".

У своєму виступі, говорячи про світ загалом, Далай-лама сказав: "Придушення політичного інакомислення приховує в собі внутрішні проблеми, які призводять до того, що з'являється ще більший розрив у рівні добробуту, систематична корупція і деградація навколишнього середовища".

Далай-лама прибув до Праги на запрошення екс-президента Чеської республіки Вацлава Гавела. 11 грудня там відбулася зустріч діячів різних країн.

Як відомо, на початку осені Далай-лама разом із іншими діячами сучасності (членами ініціативи "Shared Concern Initiative") підписав відкритий лист до України, в якому висловлювалося занепокоєння з приводу порушення принципу верховенства права в ході справи над Тимошенко.

Однак Печерський райсуд Києва 11 жовтня присудив Тимошенко до 7 років ув’язнення.

13 грудня Апеляційний суд розглядатиме по суті її скаргу на це рішення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...